Englanninkääpiöterrieri -
English Toy Terrier (Black & Tan)

Englanninkääpiöterrieri (ETT) on vanhin englantilainen kääpiökoirarotu. Se tunnetaan historiassa ilmiömäisen nopeana rottien tappajana.

Se on sirorakenteinen, tyylikäs ja tiivis koira, jolla on terrierin luonne ja olemus. Rotu on uskollinen ja kiintyy syvästi perheeseensä. 
 
Englanninkääpiöterrieri on kaikkialla harvinainen rotu. Suomessa syntyy vuosittain 30-70 pentua. Viimeisen viiden vuoden aikana maahamme on tuotu yhteensä 24 koiraa mm. Britanniasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Ruotsista ja Norjasta jalostuspohjaa laajentamaan. Pohjois-Amerikassa (USA:ssa ja Kanadassa) englanninkääpiöterrieriä ei tunneta erillisenä rotuna, vaan ne rekisteröidään manchesterinterriereinä ja erotetaan näyttelyihin Toy Manchester Terrier -variaatioksi (TMT). Kotimaassaan Englannissa ETT luokitellaan kääpiökoirien ryhmään. FCI-maissa rotu kilpailee näyttelyissä terrieriryhmässä (FCI 3).
 
Nopea ja ketterä rotu soveltuu esim. agilityyn, viehejuoksuun tai vaikkapa koiratanssin harrastamiseen. ETT on valpas ja nopeaälyinen koira, joka oppii helposti uusia temppuja.
 
Vaikka koira ei ole suuri kooltaan, se tarvitsee liikuntaa ja aktiviteetteja, pelkäksi sohvakoiraksi siitä ei ole. Se rakastaa lämpöä ja nukkuu mieluiten omistajansa kyljessä peiton alla tai etsii köllöttelyyn aurinkoisimman paikan sisällä tai ulkona.